Espanya

La confiança empresarial cau

En línia amb el debilitament de l'activitat que es ve observant, les expectatives i la confiança dels empresaris es deterioren amb força el 4T18:

(i) augmenta el percentatge de pessimistes sobre la marxa del seu negoci i es redueix el d'optimistes, de manera que el balanç (diferència entre ambdós percentatges) se situa en 2,9 (7,1 anterior), i

(ii) l'Índex de Confiança Empresarial (ICEA) registra la caiguda més intensa en sis anys, un 1,7% trimestral fins a 133,9, el pitjor registre des del 1T17.

Per sectors, destaca positivament la construcció, amb el nivell de confiança més elevada. Pel que fa al cas, el mercat de l'habitatge continua mostrant un bon to: la compravenda d'habitatges avança un 7,4% interanual l'agost, després de la intensa pujada de juliol (+16,2%), sent els segments més dinàmics habitatge protegit (+14,1%) i habitatge nou (+9,6%).

Finalment, la inflació va repuntar una dècima el setembre fins al 2,3%, impulsada, sobretot, per l'encariment de l'electricitat. El diferencial amb la UEM es manté des de juliol en 0,2 punts i la subjacent s'estabilitza en el 0,8%.

Font: Bankia Estudis