Si no pot veure el correu correctament premi aquí

Bankia - Bankia al dia

 

 

Mercat de divises

Els ulls del mercat, pendents dels Estats Units.

Comencem una setmana sens dubte marcada per les eleccions presidencials que tindran lloc demà als Estats Units i que, com més ens acostem a la data clau, els sondejos semblen donar un avantatge d'entre 3 i 5 punts a Hillary Clinton sobre el seu adversari el republicà Trump. A més, ahir l'FBI declarava que, després de les últimes investigacions, en què han examinat nous correus relacionats amb la candidata demòcrata, no hi ha cap raó per imputar-la i, per tant, queda exculpada definitivament a dos dies de les eleccions.

Tot això sembla haver frenat les caigudes que ha patit el dòlar en les últimes jornades, ja que els temors a una victòria de Trump havien accelerat la depreciació del bitllet verd i l'havíem vist creuar-se davant de l'euro a nivells d'1,1140 EUR/USD. La setmana comença amb un canvi de tendència i el dòlar s'anota pujades significatives respecte a les divises principals. Davant l'euro, cotitza al voltant d'1,1050 EUR/USD i encara pot tenir una mica més de recorregut a la baixa, fins a la zona d'1,1010 EUR/USD, una zona de suport important que cal vigilar, ja que és la mitjana de les últimes 200 hores. Davant el ien recupera la zona de 104,50 USD/JPY i la divisa nipona perd el seu paper d'actiu refugi.

Ni tan sols les dades del mercat laboral americà publicades divendres passat han desviat gaire l'atenció del mercat. Malgrat això, podem afirmar que el mercat laboral manté un to positiu a l'octubre, mentre que la revisió de mesos anteriors reflecteix que l'economia estava creant ocupació a ritmes més dinàmics del que s'havia estimat. L'economia dels Estats Units ha generat 161.000 llocs de treball nous a l'octubre i, tot i que es troba per sota del que s'esperava (173.000 segons Bloomberg), la revisió de la dada afegeix 44.000 ocupacions respecte a l'estimació anterior. Els salaris transmeten certes pressions alcistes sobre els preus, ja que els guanys per hora treballada es van accelerar fins a ritmes del 2,8% interanual, la major taxa des de mitjan 2009, cosa que reforça encara més les expectatives que la Fed apugi els tipus el desembre. Aquesta alça del preu dels diners del desembre sembla ja un fet consolidat en el mercat, independent fins i tot del govern que pugui sortir escollit demà dimarts.

El pes mexicà també registra pujades importants, s'anota una apreciació davant el dòlar de gairebé un 2% i arriba a tocar els 18,54 USD/MXN, els baixos del parell des del mes d'octubre passat. La divisa asteca ha estat durant el període electoral un bon baròmetre de les eleccions, ja que és un dels actius més afectats per la incertesa i el nerviosisme del mercat davant una possible victòria de Trump.

Avui tindrem dades de vendes detallistes a la zona euro, Alemanya i França i de condicions laborals als Estats Units. Però no cal ni dir que el que aportarà més volatilitat al mercat seran els resultats i les enquestes que es vagin coneixent a poques hores ja de saber qui serà el candidat que agafi el rumb de la primera potència.

Rangs indicatius per a avui:

EUR/USD
1,1010-1,1090

EUR/GBP
0,8850-0,8930

EUR/JPY
114,60-115,80

 
Baixa gràfics en pdf
 

 

 

Tipus a curt termini Deute públic Borses Tipus de canvi
A curt termini:
El descens de la prima de risc d'interbancari pot endarrerir l'esperat repunt de l'EURIBOR 12M, que encara continuarà estable al voltant del -0,07%.
A curt termini:
Fins que no es conegui el resultat electoral als EUA, les tires a 10 anys encara es podrien acostar a l'1,70% als EUA i al 0,10% a Alemanya. Després, si guanya Clinton, la tendència alcista es reprendrà.
A curt termini:
Una victòria de Trump podria provocar caigudes en el S&P 500 fins als 2.000-1.950 punts, però el nostre escenari més probable és una victòria de Clinton, per la qual cosa la setmana hauria d'acabar en rebot.
A curt termini:
La victòria de Clinton tindria un efecte positiu en el dòlar, però limitat, i permetria la seva recuperació fins al rang 1,10-1,09 EUR/USD.
A mitjà termini:
L'EURIBOR 12M s'hauria d'aproximar a nivells de -0,06% a finals d'aquest any.
A mitjà termini:
Les evidències apunten que les tires ja estan immerses en una tendència a l'alça de mitjà termini. Els BC tornarien a prendre mesures si perceben que el moviment es descontrola.
A mitjà termini:
Descartant l'esdeveniment Trump, la resta de factors macro i micro són favorables a la renda variable. Des d'aquesta perspectiva, la tendència alcista a mitjà/llarg termini encara continua vigent.
A mitjà termini:
El dòlar pot haver deixat enrere els seus màxims de cicle amb l'euro. Pot recuperar nivells, però limitem el seu recorregut a 1,08 EUR/USD en el que queda d'any.

Goirigolzarri anuncia en la inauguració de Bankia Fintech una propera convocatòria per accelerar start-ups internacionals

3 de novembre de 2016

Bankia ha inaugurat avui la primera incubadora i acceleradora de fintech d'Espanya, Bankia Fintech by Innsomnia, que es troba a la Base 2 de la Marina de València (antiga seu del Team Germany) i que en la seva primera promoció té 14 start-ups participants.

Butlletí economicofinancer

4 de novembre de 2016

Els continguts més rellevants d'aquest número són: (i) A la UEM, el creixement es manté al voltant del potencial i la inflació continua a l'alça; (ii) L'economia dels Estats Units es reactiva; (iii) La Fed deixa clara la seva intenció d'apujar tipus en la reunió de desembre; i (iv) El pessimisme de les borses assoleix nivells massa elevats.

Comentari macro / A l'espera de les eleccions americanes

4 de novembre de 2016

És l'economia, estúpid! Amb aquesta frase, ideada per un assessor (James Carville), l'any 1992 Bill Clinton va acabar de decantar a favor seu la campanya a les eleccions presidencials americanes, en què es va enfrontar a Bush pare. Gairebé un quart de segle després, és la seva dona, Hillary Clinton, la que intenta convertir-se en la primera dona americana a accedir al despatx oval.

EUA / Es crea ocupació a bon ritme i els salaris s'acceleren el mes d'octubre
Indicadors de l'economia espanyola. 4 novembre 2016
Indicadors de l'habitatge a Espanya. 4 novembre 2016
Fed / Deixa clar que apujarà tipus el desembre
Espanya / Intensa acceleració de la creació de llocs de treball
EUA / Menys optimisme dels empresaris a l'octubre

Impulseu el vostre negoci a Internet amb Bankia Índicex

Accedeixi a bankiaindicex.com, que li permetrà analitzar la competitivitat en línia del seu negoci només introduint l'adreça del web de la seva empresa.

BANKIA EMPRESES OFICINA INTERNET EMPRESES CENTRES D'EMPRESES INFORMACIÓ CORPORATIVA

© Bankia S.A., 2016. Espanya. Tots els drets reservats.

Bankia no garanteix l'exactitud total de la informació que conté aquest butlletí i no comparteix necessàriament les opinions que s'hi expressen, que pertanyen exclusivament als membres de l'equip d'anàlisi.

Si vol donar-se'n de baixa premi aquí.