Si no pot veure el correu correctament premi aquí

Bankia - Bankia al dia

 

 

Mercat de divises

Dia de dades macro.

Avui, últim dia de la setmana i final de mes, l'agenda macroeconòmica ve carregada com no ho ha fet la resta de dies. Veurem a veure si la publicació de dades pot aportar una mica de volatilitat en el mercat de divises i fer trencar el rang de només una figura en què s'ha mogut l'EURUSD aquests dies: 1,0850-1,0950 EURUSD. El parell sí ha cotitzat en qualsevol moment, des de l'obertura de la setmana amb el famós gap provocat pels resultats electorals a França, consolidant per damunt de la mitjana de les 200 últimes sessions en 1,0835 EURUSD, significant ara aquest nivell una important zona de suport a la baixa.

De la jornada d'ahir podem destacar la reunió del Banc Central Europeu, on, en línia amb l'esperat majoritàriament, han decidit mantenir els seus tipus de referència en el mateix nivell, és a dir, el tipus repo en el 0% i la facilitat de dipòsit en el-0,40%. Malgrat el repunt de la inflació l'abril, ha tornat a optar per una actitud prudent i no assenyalar quan i quins podrien ser els seus següents passos cap a una normalització monetària. Després d'algunes paraules en què l'italià reconeixia que la recuperació és sòlida, l'euro en el seu encreuament contra el dòlar assolia els màxims de la sessió en 1,0930 EURUSD per a després tornar a caure fins a 1,0850 EURUSD.

També cal destacar el moviment de la corona sueca depreciant-se fins a un 1,2% després de la reunió del seu banc central, que manté els tipus d'interès de referència en negatiu en el-0,50%, decidint a més continuar amb el seu programa de QE afegint 15.000 milions de corones al seu programa de compra d'actius. El Riksbank decidia ajornar futures pujades de tipus almenys fins a mitjançats de 2018 per tal d'estimular la inflació i afrontar la “considerable incertesa de política exterior”. La corona assolia nivells de 9,6526 en el seu encreuament contra l'euro. Actualment la veiem cotitzar en 9,6200 EURSEK.

Avui és el torn del Banc Central de Rússia, que en la seva reunió d'avui el mercat descompta una retallada de 25 p.b. en els seus tipus d'interès fins a 9,5%.

Tal com comentàvem abans, avui tindrem moltes publicacions de dades. Coneixerem l'IPC preliminar del mes d'abril de la Zona euro que sembla que pugui repuntar una desena mentre que la subjacent romangui estancada; també el PIB als Estats Units del primer trimestre, que es preveu pugui caure fins a un 1,4%, caient sobretot el consum privat castigat per la pèrdua de poder adquisitiu fruit del repunt de la inflació. Serà també el torn del PIB al Regne Unit del primer trimestre, que sembla que pugui moderar-se el seu ritme de creixement de 0,7 a 0,4.

Rangs indicatius per a avui

EURUSD
1.0810-1.0950

EURGBP
0.8400-0.8510

EURJPY
120.00-121.60

 
Baixa gràfics en pdf
 

 

 

Bankia obté un benefici net atribuït de 304 milions d'euros durant el primer trimestre, un 28,4% més

28 d'abril de 2017

El benefici aconseguit per Bankia, de més de 300 milions d'euros, és el més alt en un trimestre en la història de l'entitat en les seves activitats a Espanya, va assegurar José Sevilla, conseller delegat de l'entitat.

Espanya / Es manté el to positiu del mercat laboral

27 d'abril de 2017

Encara que es va destruir lloc de treball a Espanya el 1T17, la xifra (-69.800 ocupats) és la segona millor en aquest període de l'última dècada, només darrera de la de 2016; a més, cal tenir en compte que la dada està afectat pel diferent calendari de la Setmana Santa, cosa que s'ha deixat sentir, especialment, en el sector serveis.

BCE / Manté tipus i no avança futurs canvis

27 d'abril de 2017

En línia amb l'esperat majoritàriament, el BCE ha decidit mantenir els seus tipus de referència en el mateix nivell, és a dir, el tipus repo en el 0% i la Facilitat de Dipòsit en el-0,40%. Malgrat el repunt de la inflació l'abril, ha tornat a optar per una actitud prudent i no assenyalar quan i quins podrien ser els seus següents passos cap a una normalització monetària.

Presentació Escenari Econòmic-financer. Abril 2017
El Brasil / Valoració i perspectives del real brasiler
ELS EUA / Les comandes mantenen el març el to positiu per a la inversió en equip
Espanya / El deute total de l'economia encadena dos anys de caigudes
ELS EUA / L'augment en els preus de l'habitatge el febrer encén algunes alarmes
Espanya / L'activitat guanya força

Bankia INVEINTE

Empleneu aquest formulari i obtindreu una anàlisi sobre les possibles ajudes oficials a les quals us podeu presentar. És gratuït, tant per a clients com per a no clients del banc.

 
BANKIA EMPRESES OFICINA INTERNET EMPRESES CENTRES D'EMPRESES INFORMACIÓ CORPORATIVA

© Bankia SA, null. Espanya. Tots els drets reservats.

Bankia no garanteix l'exactitud total de la informació que conté aquest butlletí i no comparteix necessàriament les opinions que s'hi expressen, que pertanyen exclusivament als membres de l'equip d'anàlisi.

Si vol donar-se'n de baixa premi aquí.