Si no pot veure el correu correctament premi aquí

Bankia - Bankia al dia

 

 

Mercat de divises

Jornada d'anada i tornada

Ahir vam veure a l'euro dòlar tranquil·lament en nivells per sota del 1.12, en un rang estret (1.1170-1.1220), per a després de conèixer-se la dada de l'enquesta de confiança a Alemanya (IFO), apreciar-se fins a la zona de 1.1171. Poc dur l'alegria en el dòlar, perquè en conèixer-se els pobres dades americanes, vam tornar a veure un repunt en l'euro fins a màxims dels 1.1218. Finalment va tornar per sota de la zona 1.12 en conèixer-se paraules de Mario Draghi, en un esdeveniment a Lisboa, on va dir que les taxes d'interès havien d'estar baixes perquè el creixement continuï recuperant-se. Per a la jornada d'avui podem situar resistència en 1.1280 i posterior en 1.13 i possible suport en 1.1110 amb següent esglaó en 1.1020. Actualment cotitza en 1.1190.

De les dades d'ahir, la confiança empresarial a Alemanya, mesura per l'Ifo, va ser alguna cosa més alta del que ha esperat (115,1 vs 114,6 el maig), i va marcar un nou màxim històric. Unit als dels Estats Units, amb ordres de béns duradors de maig sent pitjors del que ha esperat, caient un 1,1% davant una dada prevista de 0,6%, també per sota de la xifra del mes anterior en 0,8%, índex activitat de Chicago amb-0.26 vs 0.49 anterior i activitat de Dallas amb 15 vs 17.2 ant., van posar al dòlar novament sota pressió.

La lliura es va mantenir tranquil·la en un rang entre 0.8771 i 0.8806 i sense gran impacte en conèixer-se l'acord entre el partit de Maig i els unionistes. Actualment cotitza en 0.8797 vs euro.

Des del Japó, el BOIX, va mantenir la seva política monetària sense canvis. El dòlar ien repunto per damunt de 112 per relaxar-se als nivells actuals d'111.63.

El petroli presa un respir i ajuda a divises relacionades com el dòlar canadenc, que es va apreciar lleugerament fins a 1.4786, cotitzant actualment en 1.4840 vs eur. Els preus de referència del petroli estan entrant en un mercat baixista, ja que la decisió de l'OPEP d'estendre l'acord de reducció de producció no està aconseguint impulsar els mercats i pujar el preu. Podríem dir que els mercats no creuen que l'extensió de la retallada de la producció sigui suficient per contrarestar l'augment dels subministraments dels Estats Units. El màxim anual del Brent és de 58.35 dòlars i el màxim del WTI és de 55.21, i ambdós cauen a prop d'un 20% i l'especulació està en augment ja que el mercat baixista és poc probable que reverteixi a curt termini, principalment si Aràbia tira la tovallola, com ja ha fet en altres ocasions ( 1985).

Per a la jornada d'avui, estarem atents a: índex manufacturer i confiança del consumidor a Itàlia i confiança del consumidor i manufacturer de Richmond en EE.UU.

Rangs indicatius per a avui

EURUSD
1.1150-1.1220

EURGBP
0.8770-0.8830

EURJPY
125.50-125.40

 
Baixa gràfics en pdf
 

 

 

Bankia aprova l'acord de fusió amb BMN

27 de juny de 2017

El Consell d'Administració de Bankia ha decidit subscriure un acord d'integració amb BMN, en virtut del qual Bankia emprendrà la fusió per absorció de BMN. L'operació s'articularà mitjançant el lliurament de 205,6 milions d'accions de nova emissió de Bankia als accionistes de BMN. Això suposa atorgar un valor a BMN de 825 milions d'euros (0,41 vegades el seu valor en llibres).

UEM / La confiança segueix molt elevada el juny

26 de juny de 2017

Al UEM, els últims indicadors de confiança empresarial de juny mostren que el sector manufacturer és el que concentra les millors perspectives i que comencen a refredar-se en el sector serveis. En qualsevol cas, la confiança dels empresaris segueix en nivells molt elevats per a ambdós sectors i les perspectives són positives.

Espanya / El sector hoteler segueix llançant xifres positives

26 de juny de 2017

El maig, l'increment del nombre de clients i de pernoctacions en els hotels espanyols va seguir traduint-se en uns graus d'ocupació i de rendibilitat rècord. De cara als propers mesos caldrà observar l'evolució de la demanda dels espanyols, que està mostrat un lleuger debilitament.

Butlletí economicofinancer
Espanya / Panorama sectorial
Indicadors de l'economia espanyola. 26 de juny de 2017
Indicadors de l'habitatge a Espanya. 26 de juny de 2017
Banca / Millora la disponibilitat de finançament bancari per a les pimes espanyoles
Espanya / L'activitat empresarial s'accelera durant el segon trimestre

Impulseu el vostre negoci a Internet amb Bankia Índicex

Accedeixi a bankiaindicex.com, que li permetrà analitzar la competitivitat en línia del seu negoci només introduint l'adreça del web de la seva empresa.

BANKIA EMPRESES OFICINA INTERNET EMPRESES CENTRES D'EMPRESES INFORMACIÓ CORPORATIVA

© Bankia SA, 2017. Espanya. Tots els drets reservats.

Bankia no garanteix l'exactitud total de la informació que conté aquest butlletí i no comparteix necessàriament les opinions que s'hi expressen, que pertanyen exclusivament als membres de l'equip d'anàlisi.

Si vol donar-se'n de baixa premi aquí.