á

Bankia - Bankia al dia

á

á

Mercat de divises

Tensió a Turquia.

El cop d'estat fallit a Turquia acapara l'atenció durant el cap de setmana i deixa oberts molts interrogants dins i fora de les fronteres del país. Sectors de les forces armades turques es van sublevar per intentar fer-se amb el poder al país contra el govern d'Erdogan, que apareixia davant dels mitjans de comunicació hores després donant el cop per controlat i advertint que els involucrats ho pagarien car. Però la inestabilitat continua als carrers de les principals ciutats turques i la divisa, com no podia ser d’altra manera, també pateix les conseqüències de l'aixecament militar, i s'ha debilitat fins a un 5% davant del dòlar americà, ja que si la sessió obria divendres passat a 2,8760 USDTRY, el parell assolia el seu màxim en 3,0476 USDTRY. Veurem com evoluciona tot això, ja que la versió oficial és poc creïble i els rumors són constants, així com les diverses versions que van apareixent.

Davant d'aquests fets es van produir compres generalitzades de dòlars que van portar el bitllet verd a cotitzar al voltant d'1,1020 EURUSD davant de l'euro, moviment també suportat per la bon dada de vendes detallistes als Estats Units publicada divendres, que pugen més del que es preveu al juny i fan créixer les esperances que el consum impulsi el creixement econòmic a finals del segon trimestre. Tot això també alimenta les futures expectatives de possibles pujades de tipus d'interès per part de la Reserva Federal, i s'incrementen, en concret, les probabilitats que assigna el mercat per a la propera reunió del mes de desembre.

A Anglaterra sembla regnar una calma relativa que no sabem quant durarà, però la ràpida formació de govern per part de Theresa May, així com els missatges tranquil·litzadors del governador del Banc d'Anglaterra Mark Carney, que manté el preu oficial de la moneda en el 0,5%, han contribuït a relaxar l'ambient i a calmar les aigües. Creiem que encara queda molt (o tot) per concretar, però és cert que la lliura ha recuperat una certa estabilitat i es mou sense gaire fluctuació al voltant de la zona de 0,8350 EURGBP

A la Xina, durant la matinada d'avui, es publica la dada de preus d'habitatges nous que, encara que pugen respecte al mes anterior, sí que reflecteixen un cert refredament en el nivell de preus. El iuan registra nous mínims des de l'any 2010 davant del dòlar i s'aproxima a la zona de 6,70 USDCNY.

Rangs indicatius per a avui:

EURUSD
1.1015-1.1090

EURGBP
0.8300-0.8370

EURJPY
116.20-117.30

á
Baixa gràfics en pdf
á

á

á

Tipus a curt termini Deute públic Borses Tipus de canvi

A curt termini:
L'EurÝbor a 12 mesos es pot estabilitzar o fins i tot repuntar lleugerament mentre es mantingui la millora del sentiment econ˛mic, encara que serÓ passatger

A curt termini:
Les TIRE a 10 anys encara tenen recorregut a l'alša, per˛ limitat a uns 10-15 pb tant en el bo alemany com en el dels EUA.
A curt termini:
L'S&P 500 pot seguir tirant dels Ýndexs europeus, encara que el seu marge s'esgota per la proximitat de resistŔncies importants. L'IBEX tindrÓ difÝcil superar els 8700-8800.
A curt termini:
La? treva? de quŔ gaudeix la lliura permetrÓ que arribi a nivells d'1,36 amb el d˛lar, per˛ amb un risc alt de gir baixista posterior.

A mitjÓ termini:
El mercat pot persistir, i fins i tot ampliar, les seves perspectives de baixada de tipus del BCE, provocant una caiguda addicional de l'EurÝbor a 12 mesos fins a nivells al voltant de -0,08%.

A mitjÓ termini:
La demanda d'actius refugi persistirÓ, cosa que farÓ que els bons "core" es mantinguin en nivells negatius i, fins i tot, assoleixin nous mÝnims. Veiem la tir a 10 anys alemanys assolir el-0,30%.
A mitjÓ termini:
L'estiu pot ser agitat per a les borses, principalment si els bancs centrals deceben en les properes decisions que prenguin. Una recaiguda als mÝnims anuals a Europa Ús probable.
A mitjÓ termini:
L'euro pot adrešar-se al rang 1,05-1,00 EURUSD.

Bankia entrega quatre xecs regal de 600 euros a clients llibreters que van participar en la Fira del Llibre de Madrid

15 de juliol de 2016

Bankia ha lliurat quatre xecs regal de 600 euros als guanyadors del sorteig que es va fer entre els llibreters clients de l'entitat que van participar en la 75 edició de la Fira del Llibre de Madrid, celebrada als jardins del Retiro de la capital entre el 27 de maig i el 12 de juny.

Butlletí economicofinancer

15 de juliol de 2016

Els continguts més rellevants d'aquest número són: (i) La millora del mercat laboral calma els temors sobre l'economia estatunidenca; (ii) L'economia xinesa va tornar a comportar-se una mica millor del que s'esperava; (ii) El BoE descansa fins a l'agost i dóna un respir a la lliura; i, (iv) La millora del sentiment encara pot donar recorregut alcista a les rendibilitats dels bons.

Comentari macro

15 de juliol de 2016

La resposta dels mercats a les dades d'ocupació als EUA reflecteix que la peça clau del trencaclosques econòmic actual continua sent el comportament de l'activitat i dels mercats financers nord-americans.

Indicadors de l'economia espanyola. 18 de juliol de 2016
Xifres de negoci dels sectors a Espanya. Maig de 2016
PIB de la Xina. 2n trimestre de 2016
Inflació a Espanya. Juny de 2016
Reunió del BoE. Juliol 2016
Negociacions per al rescat de la banca a Itàlia

Bankia INVEINTE

Empleneu aquest formulari i obtindreu una anàlisi sobre les possibles ajudes oficials a les quals us podeu presentar. És gratuït, tant per a clients com per a no clients del banc.

BANKIA EMPRESES OFICINA INTERNET EMPRESES CENTRES D'EMPRESES INFORMACIÓ CORPORATIVA

© Bankia S.A., 2016. Espanya. Tots els drets reservats.

Bankia no garanteix l'exactitud total de la informació que conté aquest butlletí i no comparteix necessàriament les opinions que s'hi expressen, que pertanyen exclusivament als membres de l'equip d'anàlisi.