Si no pot veure el correu correctament premeu aquí

Bankia - Bankia al dia

 

 

Mercat de divises

La inflació enfonsa al dòlar i la política a l'euro.

La setmana passada no va fer altra cosa que recalcar que l'apreciació del dòlar durant les dues setmanes anteriors, no havia estat més que un miratge, atès que durant la setmana recuperem pràcticament tot el terreny cedit prèviament en la cotització de l'eurodòlar. Els factors principals per a aquesta nova mostra de debilitat per part del dòlar, van ser per un costat la rumorologia sobre qui substituirà a Yellen al capdavant de la Reserva Federal el proper mes de febrer. A això es va unir l'aparent frenada a la reforma fiscal que vol implantar l'administració Trump, ja que s'estan estudiant modificacions a la mateixa, cosa que pot deixar-la en molt menys del que s'havia plantejat inicialment. A més les actes de l'última reunió del Fed, tampoc no van ajudar massa al dòlar, en mostrar serioses divergències dins el Fed pel que fa a les pujades de tipus. I finalment, les dades macro publicades durant la setmana que tampoc no van ser positius per a la divisa nord-americana.

De fet divendres passat vam veure com l'IPC en EE.UU, del mes de setembre passat no complia amb les expectatives dels analistes, que esperaven un creixement del 0,2%, i finalment va créixer només un 0,1% deixant la taxa interanual en el 2,2%. I tot això malgrat que bona part d'aquesta pujada cal adjudicar-se-la a la pujada en el preu de la gasolina, que va pujar un 13,1% durant el mes de setembre, principalment motivat per una baixada en la producció a causa de l'efecte dels huracans. A més caldria destacar que la inflació subjacent es va mantenir pràcticament inalterada. Tot això pot pesar i molt, a l'hora de prendre decisions pel que fa a futures pujades de tipus per part de la Reserva Federal.

Però les tensions polítiques a Europa, amb la incertesa a Catalunya, les eleccions austríaques i les eleccions a Saxònia, on el partit de Merkel ha perdut la majoria, han fet que durant el cap de setmana i la sessió asiàtica l'euro hagi perdut manxa i novament hagi tornat a creuar-se per sota de la zona d'1,1800 EUR/USD.

Tenint en compte que obrim la setmana amb l'eurodòlar novament sota de la zona d'1,1800 EUR/USD, hauríem de vigilar la ruptura de la zona d'1,1880 EUR/USD, ja que la seva vulneració ens podria portar a la zona d'1,2030 EUR/USD, en no haver-hi nivells de resistència significatius fins aquesta zona. Pel costat inferior, la realitat és que mentre l'eurodòlar no aconsegueixi trencar l'1,1660 EUR/USD, no veiem que es pugui produir un canvi en la tendència alcista en què porta creuant-se des de principis d'aquest any.

Destacar el moviment que vam veure la setmana passada en la lliura, a l'ombra de les negociacions entre la Unió Europea i el Regne Unit sobre les condicions del Brexit. Primer vam veure una forta depreciació de la lliura una vegada que Barnier va dir que se li està acabant el temps al Regne Unit per arribar a l'acord que volen, en considerar que les converses estaven bloquejades pel que fa als acords econòmics de la sortida, portant a l'encreuament de la lliura amb l'euro a 0,9015 EUR/GBP. Tanmateix notícies posteriors, en què es parlava de la possibilitat que la UE accedís a un acord transitori de 2 anys per negociar el Brexit, va fer que veiéssim significatives apreciacions de la lliura portant l'encreuament amb l'euro a la zona de 0,8875 EUR/GBP. En qualsevol cas, la setmana l'obrim en la zona de 0,8875 EUR/GBP.

Significatiu el moviment que vam veure en el pes mexicà la setmana passada, on vam veure com arribava a la zona de 18,9150 USD/MXN, per la posició de desavantatge de Mèxic a mesura que es prolonguen les negociacions sobre el NAFTA i pels rumors sobre la intenció dels EUA d'incloure una clàusula en el tractat (“sunset clause”) que podria significar la seva expiració en cinc anys fora que les parts acordessin el contrari.

I una altra de les divises que va tenir cert moviment durant la setmana passada, va ser el rand sud-africà, que es va apreciar més d'un 3%, una vegada que han tornat a la càrrega amb imputacions per tràfic d'armes del President Zuma, que té més de 150 casos de diferent índole oberts. Amb tot obre la setmana creuant-se contra l'euro en la zona de 15,6900 EUR/TSAR.

Pel que fa a les dades a vigilar aquesta setmana, destacar dimarts on tant al Regne Unit com a la UE tenim IPC, mentre en EE.UU, el mateix dimarts, publiquen producció industrial, preus de producció i capacitat d'utilització. Però el dia amb major pes és dimecres ja que per un costat el Fed publica el Beix Book, però sobretot perquè parla Draghi, i algun membre més del BCE (Praet i Coeure) a Frankfurt, mentre en EE.UU parlen dos membres del Fed que solen marcar tendència, com són Dudley i Kaplan.

Rangs estimats de les principals divises per a avui:

EURUSD
1.1740-1.1830

EURGBP
0.8820-0.8910

EURJPY
131.00-132.10

 
Baixar gràfics en pdf
 

 

 

Deute públic Borses Tipus de canvi
A curt termini:
Després d'un meritori moviment de recuperaciķ, la tir a 10 anys espanyols pot tenir escās marge de millora (al voltant de 5 pb).
A curt termini:
Biaix alcista global, perō conscient de que la sobrecompra i la complaenįa sķn elevada. Mentre l'escenari polític no s'hi entengui, l'IBEX oscilˇlarā entre 10400 i 10130 punts.
A curt termini:
La lliura seguirā volātil i en el rang 0,88-0,90 amb l'euro, perō amb un biaix a la baixa.
A mitjā termini:
Les llencis estan immerses en una tendčncia a l'alįa de mitjā termini. La cautela dels bancs centrals limitarā la intensitat de la pujada.
A mitjā termini:
La tendčncia alcista de mitjā/llarg termini segueix vigent. Els arguments positius macro i micro segueixen donant suport.
A mitjā termini:
La tendčncia alcista de l'euro davant el dōlar és sōlida. Acabarā superant la resistčncia que té en 1,21 i estendrā la seva apreciaciķ a nivells al voltant d'1,25 eur/usd el 2018.

Goirigolzarri: "Bankia passa a ser ara una història de creixement"

11 d'octubre de 2017

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha assegurat que l'entitat ja "ha finalitzat una d'èxit història de reestructuració", i a partir d'ara inicia "una història de creixement". Un creixement que ha de tenir un doble origen: per un costat, el creixement orgànic i, per un altre, el no orgànic.

Butlletí economicofinancer

13 d'octubre de 2017

Els continguts més rellevants d'aquest nombre són: • El FMI assenyala que la recuperació global guanya força. • La borsa i el bo espanyol tornen a nivells previs a l'1 d'octubre. • El BCE pot retallar el QE el gener fins als 30.000 milions. • Indústria i sector exterior milloren les perspectives per al 3T17 a Alemanya.

Actualitat Emergent

11 d'octubre de 2017

El balanç de l'últim mes en els mercats emergents ha tornat a ser, en general, positiu, encara que la volatilitat ha augmentat degut, principalment, a l'impuls de l'administració Trump al projecte de reforma fiscal, que ha generat expectatives als EUA d'un major creixement el 2018 i de tipus d'interès alguna cosa més elevada, i enfortit al dòlar, que s'ha apreciat davant gairebé totes les principals divises, incloent a l'euro.

Indicadors de l'habitatge a Espanya. 16 d'octubre de 2017
Indicadors macro economia espanyola. 16 d'octubre de 2017
FMI / Les economies desenvolupades concentren les revisions a l'alça en les previsions de creixement
Espanya / Els aliments porten la inflació a màxims de quatre mesos
Espanya / La confiança empresarial es deteriora
Monitor del BCE

Finançament Comercial

Som la resposta per finançar el circulant del seu negoci. Anticipi l'import dels efectes comercials que la seva empresa ostenti davant tercers.

 
BANKIA EMPRESES BANKIA EN LÍNIA EMPRESES CENTRES D'EMPRESES INFORMACIÓ CORPORATIVA

© Bankia S.A., 2017. Espanya. Tots els drets reservats.

Bankia no garanteix la total exactitud de la informació continguda en aquest butlletí i no comparteix necessàriament les opinions expressades en ell, que pertanyen exclusivament als membres del seu equip d'anàlisi.

Si vol donar-se de baixa premeu aquí.