Si no pot veure el correu correctament premeu aquí

Bankia - Bankia al dia

 

 

Mercat de divises

Nous alts de l'euro.

Jornada d'anada i tornada en l'EURUSD que ens fa tornar a veure nivells màxims del parell en 1,1712 EURUSD, no revisats des de l'agost de 2015, per després tornar als d'inici de sessió per sota d'1,1650 EURUSD. Aquesta vegada va ser la bona dada d'IFO alemany que reflectia el fort optimisme dels empresaris alemanys amb un rècord de confiança, l'indicador d'expectatives se situa en 107,3 punts, per damunt dels 106,5 esperats, i l'indicador de confiança ha marcat un nou alt de 116 punts des dels 115,2 de juny, la millor lectura de la unificació del país. L'IFO és un indicador molt seguit pel mercat, ja que permet mesurar el sentiment de l'empresariat alemany sobre el desenvolupament de l'economia alemanya. Per això, ahir va actuar de suport per a l'euro i el va impulsar a nivells de fa dos estius.

Ahir coneixíem la dada privada d'API d'inventaris setmanals de petroli, i avui coneixerem el governamental de l'EIA. La xifra que va llançar ahir l'Institut Americà del Petroli reflectia una caiguda de la producció de 10,2 milions de barrils respecte a la setmana passada (la caiguda més important registrada des del setembre de 2016), cosa que provocava un repunt en el preu del cru del 5%, fins a arribar a assolir els 51 dòlars per barril, la pujada més important de les darreres 7 setmanes.

Avui estarem pendents de la dada de l'IPC a Regne Unit, que s'espera que sigui del 0,3% trimestral des del 0,2% anterior i que la taxa interanual se situï en l'1,7% davant el 2% anterior. La taxa trimestral del 0,3% és una de les més baixes de tots els països de la zona euro, i el motiu principal és que el consum privat del Regne Unit no sembla acabar de remuntar.

Per avui, continuarem pendents del que passi amb la reunió de la FED. És molt poc probable que anunciïn cap modificació dels tipus d'interès ja que aquesta trobada no anirà seguida de la tradicional roda de premsa de la presidenta Yellen; de fet, el mercat no descompta canvis en la política monetària aquest mes. A més, no és el millor moment per moure fitxa després de conèixer l'última dada d'inflació als Estats Units, que sorprenia a la baixa, per la qual cosa tot apunta que l'organisme esperarà a conèixer noves dades macroeconòmiques per canviar de postura.

Rangs indicatius per a avui

EURUSD
1.1610-1.1675

EURGBP
0.8915-0.8950

EURJPY
128.75-130.50

 
Baixar gràfics en pdf
 

 

 

Bankia obté un benefici net atribuït de 514 milions d'euros fins al juny, un 6,7% més

26 de juliol de 2017

Bankia va aconseguir un benefici net atribuït de 514 milions d'euros en el primer semestre de l'any, amb un creixement del 6,7% sobre el mateix període de l'any anterior. La fortalesa dels ingressos del negoci tradicional bancari, juntament amb el control de les despeses, les menors provisions per la baixada de la morositat i la caiguda dels adjudicats expliquen la millora del benefici i porten la rendibilitat sobre fons propis al 8,6%, davant el 8,2% del primer semestre de 2016.

Butlletí Economicofinancer.

27 de juliol de 2017

El Fed començarà a reduir el seu balanç el setembre.

Borsa i llencis a l'alça.

El lloc de treball i el consum s'acceleren a Espanya.

UEM i la Xina compensen el deteriorament de les expectatives del FMI als EUA i el Regne Unit.

Espanya / Creixent dinamisme del mercat laboral

27 de juliol de 2017

Com és habitual durant els segons trimestres, el mercat laboral va tenir un bon comportament entre abril i juny: l'augment de l'ocupació (+375.000) està en línia amb la nostra previsió i supera àmpliament la xifra registrada el 2T16 (+271.400), de manera que el volum de lloc de treball recupera els nivells de 2010 (18,81 milions).

Espanya / Revisió de l'escenari de l'economia espanyola
El Regne Unit / El sector serveis sosté el creixement de l'economia
Espanya / Fort repunt de les vendes detallistes en el 2T17
Monitor del BCE
UEM / El sector manufacturer concentra la millora en les expectatives empresarials
Espanya / La balança comercial es deteriora per l'energia
FMI / UEM i la Xina compensen el deteriorament de les expectatives als EUA i el Regne Unit
Comentari setmanal / El BCE intenta guanyar temps fins a la tardor

Publicació durant el mes d'agost

Durant el mes d'agost realitzarem un descans en la publicació de la newsletter. El setembre tornarem a oferir la informació més rellevant sobre el món econòmic, financer i empresarial.

BANKIA EMPRESES BANKIA EN LÍNIA EMPRESES CENTRES D'EMPRESES INFORMACIÓ CORPORATIVA

© Bankia S.A., 2017. Espanya. Tots els drets reservats.

Bankia no garanteix la total exactitud de la informació continguda en aquest butlletí i no comparteix necessàriament les opinions expressades en ell, que pertanyen exclusivament als membres del seu equip d'anàlisi.

Si vol donar-se de baixa premeu aquí.