Crédito Documentario de Importación

  • És el mitjà de pagament més assegurança per a comprador i venedor

    Suposa un compromís irrevocable per part del banc que l'emet

  • Et permet acreditar davant el teu proveïdor la teva pròpia solvència. T'aporta protecció jurídica. Et permet obtenir finançament del teu proveïdor.

Avantatges del crèdit documentari d'importació

El crèdit documentari és el mitjà de pagament escollit quan no hi ha molta confiança entre les parts o quan es requereix aportar garantia de resultat de cobrament a l'operació, per accedir a altres productes i/o serveis (per exemple, finançament).

És el mitjà de pagament més segur per al comprador i el venedor perquè suposa un compromís irrevocable per part del banc que l'emet (banc de l'importador).

Aquest compromís està condicionat al fet que el beneficiari del crèdit (exportador) presenti els documents requerits en el propi crèdit documentari, en la forma i el termini establerts, és a dir, que compleixi amb les seves obligacions comercials.

Com a importador, has de donar instruccions a Bankia perquè emeti un crèdit que reflecteixi els acords comercials a què has arribat amb el proveïdor.

Hauràs d'indicar, també, quins documents necessites per poder assegurar-te que la mercaderia en camí és la que has pactat comprar, per quin mitjà de transport viatja, en quina data s'ha embarcat, en quina data arribarà, quina és la destinació final, quan ha d'efectuar-se el pagament, quin és el incoterm aplicat, etc.

Es tracta de reproduir en el crèdit documentari tots els acords previs pactats amb el proveïdor.

És important sol·licitar tots aquells documents necessaris per a la seva administració, despatx i justificació de la seva importació davant les autoritats. Tenint en compte que el crèdit documentari gestiona documents (no mercaderies) i és independent de la relació comercial i contractual entre les parts.

Si vols aprofundir en aquests productes, consulta aquestes presentacions:

Remeses i crèdits documentaris (PDF, 3,7 MB)

Crèdits Documentaris a Bankia En línia Empreses (PDF, 1 MB)

Com a importador t'interessa saber que:

  • T'assegura que només tindràs obligació de pagament si el proveïdor presenta els documents requerits que testimonien l'enviament de mercaderia, d'acord amb el que s'ha pactat.
  • Et permet acreditar davant del teu proveïdor la teva pròpia solvència, afavorint la negociació.
  • T'aporta protecció jurídica, ja que els crèdits estan regulats per una normativa específica internacional de la Cambra de Comerç Internacional (UCP600).
  • T'aporta tranquil·litat, perquè els documents són revisats per experts.
  • Et permet obtenir finançament del teu proveïdor, ja que, en aportar garantia bancària, és més fàcil negociar un pagament diferit.
  • El proveïdor pot anticipar el cobrament gràcies a l'oferta de Forfaiting de Bankia (finançament sense recurs).