Consells per vendre un habitatge

 

En un moment en què la compravenda d'habitatges no deixa de créixer i el mercat de segona mà està especialment actiu, és important tenir en compte alguns detalls per vendre de forma ràpida i senzilla.

 

Per on començar

 

No n'hi ha prou amb posar un anunci en el balcó i en un portal d'Internet. Abans de fixar el preu de venda convé analitzar detalladament el mercat immobiliari. Comparant la teva propietat amb unes altres de característiques similars (mida, nombre d'habitacions, qualitat de materials, extres com a garatge o traster, etc.) podràs establir un preu ajustat a la realitat.

Factors a tenir en compte a l'hora de llançar l'oferta.

 • El valor cadastral de l'habitatge
 • El preu de taxació
 • Si es tracta d'una venda directa o a través de immobiliària
 • El preu mitjà del metre quadrat en la zona
 • El preu de venda d'unes altres habitatges similars
 • La presentació de l'habitatge: una neteja impecable, una decoració neutral i unes bones fotografies sumen.

 

Actualment, existeixen eines en línia que ajuden a conèixer el valor real de l'habitatge basant-se en uns altres immobles similars de la mateixa zona o mostrant els serveis pròxims perquè l'usuari s'orienti sobre el valor afegit que aporten.

 

Com encertar amb el preu correcte

 

Decidir la xifra exacta de venda d'un habitatge no és una tasca fàcil, però existeixen algunes directrius:

 • El poder del número 9. Un preu de 9,99 € és percebut com a màxim més barat que un altre de 10,00 €. La nostra atenció, segons la neurociència, se centra en el dígit anterior a la coma, per la qual cosa un preu de només un cèntim menys es percep com a màxim més atractiu. Un pis de 149.999,00 € rebrà molta més atenció que un altre de 151.000,00 €, encara que la diferència entre ambdós sigui poc significativa.
 • Evitar els preus rodons o lleugerament superiors. Molts compradors seleccionen un límit de preus en nombres rodons en les seves cerques en línia, per la qual cosa un pis de 151.000 € quedaria exclòs del límit de 150.000 € i en canvi un de 149.000 € resultaria interessant.
 • Estar obert a negociar. La psicologia té un gran pes en el procés de negociació i venda. Alguns compradors no accediran a comprar si no senten que han aconseguit rebaixar el preu, encara que sigui en un percentatge tan petit com l'1% o el 2% del preu inicial.

Etiquetes:

Icona Facebook Icona Twitter

 

 

Diferències entre una targeta de dèbit i una targeta de crèdit

Et pot interessar també

 • Família posant per a una foto

  Si necessites finançar l'adquisició del teu habitatge, a Bankia tenim la teva hipoteca. Només per tenir la teva nòmina domiciliada a Bankia i res més, podràs contractar una Hipoteca Sense Comissions Variable.

 • Dona mirant un mòbil

  Troba la casa dels teus somnis... Nosaltres ens encarreguem de la resta.