Quines diferències hi ha entre una targeta de crèdit i una de dèbit

 

La targeta és un dels mitjans de pagament més utilitzats. Pot ser de crèdit o dèbit, segons la manera com es pagui el deute generat per les compres. Amb un targeta de dèbit, el cobrament s'efectua en el mateix moment de la compra; mentre que una targeta de crèdit permet ajornar i finançar els pagaments.

Hi ha 3 grans diferències que permeten distingir una targeta de l'altra.

  • La forma de pagament. Quan es paga amb targeta de dèbit, es fa automàticament el càrrec en el compte del client, per la qual cosa és necessari que hi hagi suficient saldo per afrontar el pagament d'aquesta compra. Al contrari, amb la targeta de crèdit, no és necessari disposar de fons, ja que el pagament pot ajornar-se segons les condicions pactades amb l'entitat financera.
  • La possibilitat de finançament. Amb una targeta de dèbit es paga l'import complet de la compra, mentre que amb una targeta de crèdit es poden ajornar i finançar les compres perquè no és necessari que hi hagi diners en el compte per poder utilitzar la targeta. Les compres poden pagar-se al banc de tres formes: a mes vençut, en terminis fraccionats o mitjançant una quota fixa.
  • Els interessos. Com la targeta de dèbit implica el càrrec en compte en el mateix moment de la compra, no cal pagar interessos per utilitzar-la. Tanmateix, sí que es generen interessos en utilitzar la targeta de crèdit, tant al fer una compra com al treure diners d'un caixer, ja que l'entitat financera està finançant aquesta disposició de fons.

Diferències entre una targeta de dèbit i una targeta de crèdit

Quin tipus de targeta convé utilitzar?

 

Les targetes de crèdit i dèbit poden utilitzar-se indistintament per a algunes despeses, encara que hi ha situacions en què convé tenir clar quin convé utilitzar per evitar el pagament de recàrrecs i despeses indesitjats.

En línies generals, les targetes de dèbit són les més recomanables per al dia a dia, per fer la compra en el supermercat, pagar petites sumes en botigues i restaurants, recarregar un mòbil de prepagament...

 

El seu principal avantatge és que s'utilitzen amb la mateixa facilitat que els diners en efectiu.

 

L'ideal és reservar les targetes de crèdit per efectuar pagaments de major import, com la compra d'un electrodomèstic, l'arranjament del cotxe, les reserves de viatges… ja que no fa falta comptar amb saldo en aquest moment en el compte per poder afrontar el pagament. D'aquesta manera, encara que no es disposi d'un fons d'emergència per sortir del pas en situacions imprevistes, es poden pagar les despeses en el moment més convenient.

Existeix una àmplia oferta de targetes de crèdit i dèbit. Si tens dubtes de quin és la que millor s'adequa a les teves necessitats, no dubtis en consultar amb teu gestor personal perquè t'assessori.

 

Etiquetes:

 

Infografia targetes

Et pot interessar també

  • Pareja jove mirant el mòbil

    Pagar la teva part del compte del restaurant, l'entrada d'un concert o el regal d'un amic és ara més senzill gràcies al servei Pagament entre amics Bizum de Bankia Wallet.