Com fer pagaments amb el teu smartphone?

 

Pagar amb el mòbil s'ha convertit ja en una opció a l'abast de tots. Es tracta de fer compres i abonar-les a través del smartphone. Ja pots pagar en tota mena d'establiments sense necessitat de portar targetes ni diners damunt.

És un sistema senzill, ràpid, còmode i assegurança, basta acostar tu mòbil a un terminal per pagar les teves compres.

El pagament a través del mòbil funciona gràcies al desenvolupament de la connectivitat sense fil i el sistema contactless, que permet efectuar transaccions entre un dispositiu mòbil i el terminal de pagament amb només acostar el telèfon. Aquesta facilitat d'ús és la que li ha fet guanyar popularitat ràpidament.

D'altra banda, el pagament amb mòbil no només permet pagar en botigues, també es poden fer enviaments de petites quantitats de diners entre particulars, amb un import mínim de 0,50 euros i un màxim de 500.

 

Què necessites per pagar amb el mòbil en una botiga

 

A Espanya, el 39% dels usuaris de smartphones ja fan pagaments amb el, i el percentatge està en permanent augment. A nivell global la dada és ja del 54%, cosa que equival a més de 400 milions d'usuaris en tot el món.

L'únic requisit per gaudir d'aquest servei és baixar-se l'app del banc per poder fer el pagament.

L'aplicació funciona com una espècie de cartera virtual –o wallet, que és el nom que rep - des de la qual es poden fer diferents operacions, entre les quals està pagar amb el mòbil o consultar l'estat del compte bancari associada.

Per utilitzar una app de pagament per mòbil és necessari complir tres senzills requisits:

  • Comptar amb un telèfon mòbil amb tecnologia NFC (Near Field Communication, un sistema sense fil de curt abast que permet intercanviar dades entre dispositius. La major part dels smartphones de gamma mitjana i alta ja disposen d'aquesta tecnologia.
  • Que el comerç on es farà la comprar permeti el pagament mitjançant contactless.
  • Que l'smartphone no hagi estat manipulat o, cosa que és el mateix, que el seu sistema operatiu estigui tal com venia en comprar-ho.

 

Com fer enviaments de diners amb el mòbil

 

Per enviar diners amb el mòbil a unes altres persones només és necessari baixar-se l'app del banc. Tant Bankia com la majoria de les grans entitats financeres espanyoles han incorporat Bizum a les seves aplicacions mòbils per permetre l'enviament de petites quantitats de diners entre particulars.

D'aquesta manera, es poden fer pagaments entre particulars (des de 0,50 fins a 500 euros) sense necessitat de tenir el número de compte del destinatari, només seu número de telèfon. Aquesta opció és realment atractiva per saldar al moment aquests deutes que es contreuen en el dia a dia entre amics, com pagar un sopar quan algú no porta diners en efectiu o cobrar l'import d'un regal comprat entre diversos.

 

Un sistema segur

 

La seguretat és una de les principals bases d'aquest sistema. És absolutament assegurança pagar amb el mòbil. Per començar, sempre es sol·licita el codi PIN per a compres de més de 20 €, igual que es fa amb el sistema contactless de les targetes de crèdit i dèbit. A més, aquesta condició es pot modificar en la majoria de les apps perquè abans d'efectuar un pagament se sol·liciti sempre el PIN, sigui quin sigui l'import de la compra.

 

Etiquetes:

Icona Facebook Icona Twitter

 

Infografia Pagament per mòbil

Diferències entre una targeta de dèbit i una targeta de crèdit

Et pot interessar també

  • Pareja jove mirant el mòbil

    Pagar la teva part del compte del restaurant, l'entrada d'un concert o el regal d'un amic és ara més senzill gràcies al servei Pagament entre amics Bizum de Bankia Wallet.