Estalvi i inversió

Chica rossa consultant documentació
 • Dipòsit Tresoreria Empreses

Coneix les opcions d'inversió que Bankia ha pensat per a tu

Volem apostar per les pimes i els autònoms com tu i oferir-vos les millors opcions per rendibilitzar les teves inversions.

 

 • No estàs sol. Posem a la teva disposició el nostre equip d'especialistes que et poden assessorar en cada moment.
 • Àmplia gamma de productes que s'adapten a les necessitats dels inversors.
 • Pots mantenir els teus diners en euros o en divises, diversificant internacionalment els teus fons.
 • Rendibilitat segura per als teus fons, acompanyada d'un tractament fiscal avantatjós.

Posem a la teva disposició diversos finançaments per a la teva empresa o negoci

 • Home consultant la tauleta tàctil

  Dipòsits a termini

  En euros o en divises, en funció del que necessitis i amb una rendibilitat garantida.

 • Senyora fent una foto al mar

  Plans de pensions

  Sabem com n'és, d'important, per a tu i per als teus treballadors, la tranquil·litat de tenir coberta la jubilació.

 • Amarrant un vaixell

  Fons d’inversió

  T'oferim una àmplia gamma de fons d'inversió perquè triïs el que millor s'adapta a les teves necessitats.

Chica jove amb portàtil i mòbil

Solucions Bankia

Eines digitals per a pimes, un lloc en constant evolució per ajudar-te a créixer.

 • Quins avantatges fiscals tenen les aportacions realitzades a plans de pensions?

  Un pla de pensions pot suposar un important estalvi fiscal, el qual serà més gran com més gran sigui el nivell de renda del partícip.

  Aquest estalvi es produeix gràcies al fet que l'import de les aportacions redueix la base imposable general de l'IRPF, sempre que obtingui rendiments del treball o d'activitats econòmiques. El límit de l'aportació anual és 8.000 euros i el límit reducció fiscal es fixa en la menor de les quantitats següents: la quantitat aportada o el 30% dels rendiments nets de treball i d'activitats econòmiques percebuts en l'exercici. Addicionalment, si el teu cònjuge no obté rendiments nets del treball ni d'activitats econòmiques o els obté en quantia inferior a 8.000 euros anuals, pot reduir de la seva base imposable general de l'IRPF les aportacions que faci als plans de pensions dels quals el teu cònjuge sigui titular amb el límit màxim de 2.500 euros anuals.

  Un cop comencis a cobrar el pla de pensions, les quantitats percebudes (prestacions) tenen la consideració fiscal de rendiments del treball, per la qual cosa tributen en l'IRPF del partícip/contribuent. Atès que la forma de percebre les prestacions és flexible, és important que us assessoreu sobre quina manera us és més beneficiosa des del punt de vista fiscal.

  En cas de defunció del titular del pla de pensions, els beneficiaris tributaran per les quantitats percebudes com a rendiments del treball en la seva declaració de l'IRPF. No estan subjectes a l'impost sobre successions i donacions.

  Aquesta informació és de conformitat amb la legislació vigent i podria canviar en el futur.

 • Com puc cobrar el meu pla de pensions?

  Hi ha diverses formes per cobrar el que tens estalviat al teu pla de pensions. És recomanable que abans de decidir-te per una, t'assessoris sobre quina és la que et resulta més beneficiosa des del punt de vista fiscal. Les formes de cobrament són:

  • Capital: es percep la prestació en un únic cobrament.
  • Rendes financeres: es fixa la quantitat que desitja rebre i la periodicitat fins a la fi del capital acumulat. D'aquesta manera, us beneficieu de la rendibilitat que va generant el fons de pensions amb el capital no consumit. Aquesta fórmula s'adapta a les vostres necessitats econòmiques de cada moment, perquè us permet modificar lliurement els imports i la periodicitat del cobrament.
  • Rendes assegurades: les quantitats que percep es fixen i contracten amb una entitat asseguradora, cosa que li garanteix el cobrament de la renda en el termini prèviament fixat. Les condicions d'aquesta renda no es poden modificar posteriorment.
  • Cobraments sense periodicitat regular: es disposa dels diners en forma de pagaments sense una periodicitat establerta.
  • Mixta: es cobra la prestació combinada, una part en forma de capital i una altra en forma de rendes financeres. La combinació de la forma de cobrament es pot modificar lliurement.
 • Com puc contractar un pla de pensions?

  A la nostra pàgina del portal de plans de pensions, dins la secció d'estalvi i inversió, trobaràs tota la informació que necessites.

  A través del nostre simulador, en funció de la teva edat, capacitat d'estalvi i expectatives de rendibilitat, podràs saber quins són els plans que millor s'adapten a les teves necessitats i enllaçar amb la contractació a través de Bankia Online.

  Si ho prefereixes, també pots anar a una oficina de Bankia.

 • Obert (fons):

  tipus de fons de pensions caracteritzat per poder canalitzar les inversions d'altres fons de pensions. No requereix, per a la seva constitució, un patrimoni inicial mínim per al seu desenvolupament financer correcte.

 • Aportació definida:

  Modalitat de pla de pensions, en relació amb les obligacions estipulades, en què l'objecte definit és la quantia de les contribucions dels promotors i, si escau, les aportacions dels partícips. L'aportació es pot fixar en termes absoluts o en funció d'altres magnituds com salaris, fluxos empresarials, cotitzacions a la Seguretat Social o altres. En aquesta modalitat les prestacions es quantifiquen en el moment que es produeix la contingència, com a resultat del procés de capitalització desenvolupat pel pla.

 • Aportacions:

  Són les contribucions econòmiques que faran el promotor i/o els partícips, en els casos i formes que, de conformitat amb la normativa vigent, estableixi el pla de pensions respectiu.