á

Bankia - Bankia al dia

á

á

Mercat de divises

Tensió a Turquia.

El cop d'Estat fallit a Turquia acapara l'atenció durant el cap de setmana i deixa oberts molts interrogants dins i fora de les fronteres del país. Sectors de les forces armades turques es van sublevar per a tractar de fer-se amb el poder al país contra el govern d'Erdogan, qui apareixia davant els mitjans de comunicació hores després donant per sufocat el colp i advertint que els involucrats pagarien un alt preu. Però la inestabilitat continua als carrers de les principals ciutats turques i la divisa, com no podia ser d'una altra manera, també patix les conseqüències de l'aixecament militar, i es debilita fins a un 5% davant el dòlar americà, ja que si la sessió obria el passat divendres a 2,8760 USDTRY, el parell assolia el seu màxim en 3,0476 USDTRY. Veurem com evoluciona tot això, ja que la versió oficial és poc creïble i els rumors són constants, així com les diferents versions que van apareixent.

Davant estos successos es van produir compres generalitzades de dòlars que van portar el bitllet verd a cotitzar al voltant d'1,1020 EURUSD davant l'euro, moviment també suportat per la bona dada de vendes detallistes als Estats Units publicada divendres, que pugen més del previst al juny i augmenten les esperances que el consum impulse el creixement econòmic a finals del segon trimestre. Tot això també alimenta les futures expectatives de possibles pujades de tipus d'interés per part de la Reserva Federal, i s'incrementen en concret les probabilitats que assigna el mercat per a la pròxima reunió del mes de desembre.

A Anglaterra sembla regnar una relativa calma que no sabem quant durarà, però la ràpida formació de govern per part de Theresa May així com els tranquil·litzadors missatges del governador del Banc d'Anglaterra, Mark Carney, que manté el preu oficial dels diners en el 0,5%, han contribuït a relaxar l'ambient i a calmar les aigües. Creiem que encara queda molt (o tot) per concretar, però és cert que la lliura ha recuperat una certa estabilitat i es mou sense molta fluctuació al voltant de la zona de 0,8350 EURGBP

A Xina, durant la matinada de hui, es publica la dada de preus d'habitatges nous que encara que pugen respecte al mes anterior sí que reflectixen un cert refredament en el nivell de preus. El iuan registra nous mínims de l'any 2010 davant del dòlar i s'aproxima a la zona de 6,70 USDCNY.

Rangs indicatius per a hui:

EURUSD
1.1015-1.1090

EURGBP
0.8300-0.8370

EURJPY
116.20-117.30

á
Baixar gràfics en pdf
á

á

á

Tipus a curt termini Deute públic Borses Tipus de canvi

A curt termini:
L'EurÝbor a 12M pot estabilitzar-se o fins i tot repuntar lleugerament mentre es mantinga la millora del sentiment econ˛mic, encara que serÓ passatger

A curt termini:
Les tires a 10 anys encara tenen recorregut a l'alša, per˛ limitat a uns 10-15 pb tant en el bo alemany com en el dels EUA.
A curt termini:
El S&P 500 pot seguir tirant dels Ýndexs europeus, encara que el seu marge s'esgota per la proximitat de resistŔncies importants. L'═bex tindrÓ difÝcil superar els 8700-8800.
A curt termini:
La? treva? de quŔ disfruta la lliura permetrÓ que assolisca nivells d'1,36 amb el d˛lar, per˛ amb un alt risc de gir baixista posterior.

A mitjÓ termini:
El mercat pot persistir, i fins i tot ampliar, les seues perspectives de baixada de tipus del BCE, provocant una caiguda addicional del eurÝbor a 12 mesos fins a nivells al voltant de -0,08%.

A mitjÓ termini:
La demanda d'actius refugi persistirÓ, el que farÓ que els bons core es mantinguen en nivells negatius i, fins i tot, assolisquen nous mÝnims. Veiem la tir a 10 anys alemanys assolir el - 0,30%.
A mitjÓ termini:
L'estiu pot ser agitat per a les borses, principalment si els bancs centrals deceben en les seues pr˛ximes decisions. Una recaiguda als mÝnims anuals a Europa Ús probable.
A mitjÓ termini:
L'euro pot dirigir-se al rang 1,05-1,00 eur/usd.

Bankia entrega quatre xecs regal de 600 euros a llibreters clients que van participar en la Fira del Llibre de Madrid

15 de juliol de 2016

Bankia ha lliurat quatre xecs regal de 600 euros als guanyadors del sorteig fet entre els llibreters clients de l'entitat que van participar en la 75 edició de la Fira del Llibre de Madrid, celebrada als Jardins del Buen Retiro de la capital entre el 27 de maig i el 12 de juny.

Butlletí economicofinancer

15 de juliol de 2016

Els continguts més rellevants d'este número són: (i) La millora del mercat laboral calma els temors sobre l'economia estatunidenca; (ii) L'economia xinesa va tornar a comportar-se un poc millor de l'esperat; (ii) El BoE es pren temps fins l'agost i dóna un respir a la lliura; i (iv) La millora del sentiment encara pot donar recorregut alcista a les rendibilitats dels bons.

Comentari macro

15 de juliol de 2016

La resposta dels mercats a les dades d'ocupació als EUA reflectix que la peça clau del trencaclosques econòmic actual continua sent el comportament de l'activitat i dels mercats financers nord-americans.

Indicadors de l'economia espanyola. 18 juliol 2016
Xifres de negoci dels sectors a Espanya. Maig 2016
PIB de la Xina. 2n trimestre 2016
Inflació a Espanya. Juny 2016
Reunió del BoE. Juliol 2016
Negociacions per al rescat de la banca en Itàlia

Bankia INVEINTE

Emplene este formulari i obtindrà una anàlisi sobre les possibles ajudes oficials a què es pot presentar. És gratuït, tant per a clients com per a no clients del banc.

BANKIA EMPRESES OFICINA INTERNET EMPRESES CENTRES D'EMPRESES INFORMACIÓ CORPORATIVA

© Bankia SA, 2016. Espanya. Tots els drets reservats.

Bankia no garantix la total exactitud de la informació continguda en este butlletí i no compartix necessàriament les opinions que s'hi expressen, que pertanyen exclusivament als membres de seu equip d'anàlisi.