Si no pot veure el correu correctament, prema ací

Bankia - Bankia al dia

 

 

Mercat de divises

Els ulls del mercat pendents dels Estats Units.

Comencem una setmana sens dubte marcada per les eleccions presidencials que tindran lloc demà als Estats Units i que, com més ens acostem a la data clau, els sondejos semblen donar un avantatge d'entre 3 i 5 punts a Hillary Clinton sobre el seu adversari el republicà Trump. A més, ahir el FBI declarava que darrere de les últimes investigacions en què han examinat nous correus relacionats amb la candidata demòcrata, no existix raó per a imputar-la i queda exculpada definitivament a dos dies de les eleccions.

Tot això pareix haver frenat les caigudes vistes pel dòlar en les últimes jornades, ja que els temors a una victòria de Trump havien accelerat la depreciació del bitllet verd i l'havíem vist creuar-se davant l'euro en nivells d'1,1140 EURUSD. La setmana comença amb un canvi de tendència i el dòlar s'anota pujades significatives pel que fa a les principals divises. Enfront de l'euro cotitza al voltant d'1,1050 EURUSD, i poden tindre alguna cosa més de recorregut a la baixa fins a la zona d'1,1010 EURUSD, important zona de suport a vigilar per ser la mitjana de les últimes 200 hores. Enfront del ien recupera la zona de 104,50 USDJPY, i perd la divisa nipona el seu paper d'actiu refugi.

Ni tan sols les dades de mercat laboral americanes publicades el passat divendres han desviat molt l'atenció del mercat. Malgrat això, podem afirmar que el mercat laboral manté un to positive a l'octubre mentre que la revisió de mesos anteriors reflectix que l'economia estava creant ocupació a ritmes més dinàmics del que s'estimava. L'economia estatunidenca ha generat 161.000 nous llocs de treball a l'octubre, i, encara que es troba per davall del que s'esperava (173.000 segons Bloomberg) la revisió de la dada afegix 44.000 llocs de treball comparat amb l'estimació anterior. Els salaris transmeten certes pressions alcistes sobre els preus ja que els guanys per hora treballada es van accelerar fins a ritmes del 2,8% interanual, la taxa més elevada des de mitjan 2009, i reforcen per tant encara més les expectatives que la Fed puge tipus a desembre. Este alça del preu dels diners de desembre pareix ja un fet consolidat en el mercat, independent fins i tot del govern que puga eixir triat demà dimarts.

El pes mexicà també registra importants pujades i s'anota ja una apreciació enfront del dòlar de gairebé un 2% que arriba a tocar el 18,54 USDMXN, els baixos del parell des del mes d'octubre passat. La divisa asteca ha sigut durant el període electoral un bon baròmetre de les eleccions, ja que és dels actius més afectats per la incertesa i nerviosisme del mercat davant una possible victòria de Trump.

Per a hui tindrem dades de vendes detallistes a la Zona Euro, Alemanya i França i de condicions laborals als Estats Units. Però no cal dir que el que aportarà una volatilitat més gran al mercat seran els resultats i les enquestes que es vagen coneixent a poques hores ja de saber qui serà el candidat que prenga el timó de la primera potència.

Rangs indicatius per a hui:

EURUSD
1.1010-1.1090

EURGBP
0.8850-0.8930

EURJPY
114.60-115.80

 
Baixar gràfics en pdf
 

 

 

Tipus a curt termini Deute públic Borses Tipus de canvi
A curt termini:
El descens de la prima de risc d'interbancari pot endarrerir l'esperat repunt de l'euríbor 12M, que encara seguirà estable al voltant de -0,07%.
A curt termini:
Fins a conéixer el resultat electoral als EUA, les estrips a 10 anys encara podrien acostar-se a l'1,70% als EUA i al 0,10% a Alemanya. Després, si guanya Clinton, la tendència alcista es reprendrà.
A curt termini:
Una victòria de Trump podria provocar caigudes en el S&P 500 fins als 2000-1950 punts, però el nostre escenari més probable és una victòria de Clinton, per la qual cosa la setmana hauria d'acabar en rebot.
A curt termini:
La victòria de Clinton tindria un efecte positiu en el dòlar, però limitat, i permetria la seua recuperació fins al rang 1,10-1,09 EUR/USD
A mitjà termini:
L'euríbor 12M hauria d'aproximar-se a nivells de -0,06% a finals d'enguany.
A mitjà termini:
Les evidències apunten que les estrips estan immerses ja en una tendència a l'alça de mitjà termini. Els BBCC tornarien a prendre mesures si perceben que el moviment es descontrola.
A mitjà termini:
Descartant l'esdeveniment Trump, la resta de factors macro i micro són favorables a la renda variable. Des d'esta perspectiva, la tendència alcista de mitjà/llarg termini encara seguix vigent.
A mitjà termini:
El dòlar pot haver deixat enrere els seus màxims de cicle amb l'euro. Pot recuperar nivells, però limitem el seu recorregut a 1,08 EUR/USD el que queda d'any.

Goirigolzarri anuncia en la inauguració de Bankia Fintech una pròxima convocatòria per a accelerar start-up internacionals

3 de novembre de 2016

Bankia ha inaugurat hui la primera incubadora i acceleradora de Fintech d'Espanya, Bankia Fintech by Innsomnia, que està ubicada a la Base 2 de la Marina de València (antiga seu del Team Germany) i que en la seua primera promoció compta amb 14 start-up participants.

Butlletí economicofinancer

4 de novembre de 2016

Els continguts més rellevants d'este número són: (i) En la UEM, el creixement es manté al voltant del potencial i la inflació seguix a l'alça; (ii) L'economia estatunidenca es reactiva; (iii) La Fed deixa clara la seua intenció de pujar tipus en la reunió de desembre; i (iv) El pessimisme en les borses assolix nivells massa elevats.

Comentari Macro / A l'espera de les eleccions americanes

4 de novembre de 2016

És l'economia, estúpid! Amb esta frase ideada per un assessor (James Carville), Bill Clinton va acabar de decantar a favor seu, el 1992, la campanya a les eleccions presidencials americanes, en què es va enfrontar a Bush pare. Gairebé un quart de segle després, és la seua dona, Hillary Clinton, la que intenta convertir-se en la primera dona americana a accedir al despatx oval.

EUA / Es crea ocupació a bon ritme i els salaris s'acceleren el mes d'octubre
Indicadors de l'economia espanyola. 4 novembre 2016
Indicadors de l'habitatge a Espanya. 4 novembre 2016
Fed / Deixa clar que pujarà tipus al desembre
Espanya / Intensa acceleració de la creació de llocs de treball
EUA / Menor optimisme dels empresaris a l'octubre

Impulseu el vostre negoci en Internet amb Bankia Índicex

Accedisca a bankiaindicex.com, li permetrà analitzar la competitivitat en línia de seu negoci amb només introduir l'adreça de la pàgina web de la seua empresa.

BANKIA EMPRESES OFICINA INTERNET EMPRESES CENTRES D'EMPRESES INFORMACIÓ CORPORATIVA

© Bankia SA, 2016. Espanya. Tots els drets reservats.

Bankia no garantix la total exactitud de la informació continguda en este butlletí i no compartix necessàriament les opinions que s'hi expressen, que pertanyen exclusivament als membres de seu equip d'anàlisi.

Si vol donar-se de baixa prema ací.