Si no pot veure el correu correctament, prema ací

Bankia - Bankia al dia

 

 

Mercat de divises

Nous alts de l'euro.

Jornada d'anada i tornada en l'EURUSD que ens fa tornar a veure nivells màxims del parell en 1,1712 EURUSD, no revisats des d'agost de 2015, i després tornar als d'inici de sessió per davall d'1,1650 EURUSD. Esta vegada va ser la bona dada d'IFO alemany la que reflectia el fort optimisme dels empresaris alemanys amb un rècord de confiança; l'indicador d'expectatives se situa en 107,3 punts, per damunt dels 106,5 esperats, i l'indicador de confiança ha marcat un nou alt de 116 punts des dels 115,2 de juny, la millor lectura de la unificació del país. L'IFO és un indicador molt seguit pel mercat, ja que permet mesurar el sentiment de l'empresariat alemany sobre el desenvolupament de l'economia alemanya. Per això ahir va actuar de suport per a l'euro i el va impulsar a nivells de fa dos estius.

Ahir coneixíem la dada privada d'API d'inventaris setmanals de petroli i hui coneixerem la governamental de l'EIA. La xifra llançada ahir per l'Institut Americà del Petroli reflectia una caiguda de la producció de 10,2 milions de barrils respecte a la setmana passada (la major caiguda registrada des de setembre de 2016), el que provocava un repunt en el preu del cru del 5% fins a arribar a assolir els 51 dòlars per barril, la màxima pujada recollida en 7 setmanes.

Hui estarem pendents de la dada d'IPC en el Regne Unit, que s'espera que siga del 0,3% trimestral des del 0,2% anterior, i que la taxa interanual se situe en l'1,7% enfront del 2% anterior. La taxa trimestral del 0,3% és una de les més baixes de tots els països de la zona euro. El motiu principal és que el consum privat del Regne Unit no pareix acabar de remuntar.

Per a hui seguirem pendents del que ocórrega amb la reunió de la FED. És molt poc probable que no anuncien cap modificació dels tipus d'interés, ja que esta trobada no estarà seguida de la tradicional roda de premsa de la presidenta Yellen; de fet, el mercat no descompta canvis en la política monetària en este mes. A més, no és el millor moment per a moure fitxa després de conéixer l'última dada d'inflació en els Estats Units, que sorprenia a la baixa, raó per la qual tot apunta que l'organisme esperarà a conéixer noves dades macroeconòmiques per a canviar de postura.

Rangs indicatius per a hui

EURUSD
1.1610-1.1675

EURGBP
0.8915-0.8950

EURJPY
128.75-130.50

 
Baixar gràfics en pdf
 

 

 

Bankia obté un benefici net atribuït de 514 milions d'euros fins al juny, un 6,7% més

26 de juliol de 2017

Bankia va aconseguir un benefici net atribuït de 514 milions d'euros en el primer semestre de l'any, amb un creixement del 6,7% sobre el mateix període de l'any anterior. La fortalesa dels ingressos del negoci tradicional bancari, al costat del control de les despeses, les menors provisions per la baixada de la morositat i la caiguda dels adjudicats expliquen la millora del benefici i porten la rendibilitat sobre fons propis al 8,6%, enfront del 8,2% del primer semestre de 2016.

Butlletí Economicofinancer.

27 de juliol de 2017

La Fed començarà a reduir el seu balanç en setembre.

Borsa i tires a l'alça.

El treball i el consum s'acceleren a Espanya.

UEM i la Xina compensen el deteriorament de les expectatives del FMI a EUA i el Regne Unit.

Espanya / Creixent dinamisme del mercat laboral

27 de juliol de 2017

Com és habitual en els segons trimestres, el mercat laboral va tindre un bon comportament entre abril i juny: l'augment de l'ocupació (+375.000) està en línia amb la nostra previsió i supera amplament la xifra registrada en el 2T16 (+271.400), de manera que el volum de treball recupera els nivells de 2010 (18,81 milions).

Espanya / Revisió de l'escenari de l'economia espanyola
Regne Unit / El sector servicis sosté el creixement de l'economia
Espanya / Fort repunt de les vendes detallistes en el 2T17
Monitor del BCE
UEM / El sector manufacturer concentra la millora en les expectatives empresarials
Espanya / La balança comercial es deteriora per l'energia
FMI / UEM i la Xina compensen el deteriorament de les expectatives a EUA i el Regne Unit
Comentari Setmanal / EL BCE intenta guanyar temps fins a la tardor

Publicació durant el mes d'agost

Durant el mes d'agost farem un descans en la publicació de la newsletter. En setembre tornarem a oferir la informació més rellevant sobre el món econòmic, financer i empresarial.

BANKIA EMPRESES BANKIA EN LÍNIA EMPRESES CENTRES D'EMPRESES INFORMACIÓ CORPORATIVA

© Bankia SA, 2017. Espanya. Tots els drets reservats.

Bankia no garantix la total exactitud de la informació continguda en este butlletí i no compartix necessàriament les opinions que s'hi expressen, que pertanyen exclusivament als membres de seu equip d'anàlisi.

Si vol donar-se de baixa prema ací.