Si no pot veure el correu correctament, prema ací

Bankia - Bankia al dia

 

 

Mercat de divises

L'euforía de l'euro.

Jornada de consolidació de l'euro afermant la seva fortalesa i el bon moment que travessa situant-se el tancament diari per damunt de la mitja de les 200 últimes sessions en la zona d'1,0840 EURUSD. La incertesa generada per les eleccions franceses pareix evaporar-se i tots els sondejos vaticinen una victòria per al centrista Emmanuel Macron en la segona tornada, atorgant-li les enquestes 20 punts d'avantatge en seu dolc amb Li Pen, i donat suport a pels seus rivals amb l'objectiu de frenar en bloc a la ultradreta francesa. Veurem a veure també què succeïx amb els comicis legislatius de França en juny, on, si finalment Macron ix victoriós, haurà de negociar quins seran els seus suports per part d'unes altres formacions polítiques al no comptar amb cap estructura de partit.

La moneda única xafa fort i també el fan les borses europees: el CAC francés es dispara més d'un 4,10% mentre que el FTSE britànic, l'Eurostoxx, el Dax alemany i el mateix IBEX 35 pugen per damunt del 3%. El selectiu espanyol cotitza en màxims d'agost de 2015 destacant els valors del sector bancari com els que han registrats les pujades més forts. Este optimisme originat pels resultats de les eleccions franceses, sens dubte es vió abonat pel bon dada publicada en el matí d'ahir d'IFO a Alemanya. La confiança empresarial es va comportar en abril una cosa millor de l'esperat i va anotar la seva tercera pujada consecutiva fins 112,9 (112,3 anterior), màxims des de juliol de 2011. És nova millora s'explica pel component de condicions actuals (121,1 vs 119,3), mentre que els empresaris es mostren alguna cosa més cauts sobre l'evolució futura (105,2 vs 105,7), per bé que consolidant-se entre els nivells més elevats en gairebé tres anys.

Eixint ja del context de la Unió Europea, destaquem el cop d'efecte que Donald Trump té preparat en forma de novetats fiscals per a demà, incloent un possible retalle de fins el 15% en l'impost de societats. Entre els anuncis de les reformes s'espera que puguen anunciar-se nous aranzels per a les importacions de fusta canadenc així com de productes lactis, el que ha ocasionat un dure cop per a la divisa canadenca. El CAD es deixa un 1% de la seva cotització enfront d'euro i dòlar americà assolint en ambdós creues els seus nivells mínims de l'any: 1,3565 USDCAD i 1,4780 EURCAD. A més, el pes mexicà, preparat perquè puga succeir-li una cosa semblant, encara que açò només siguen conjectures, també es deprecia un 1% creuant-se en 20,40 enfront de l'euro i 18,84 contra el dòlar.

Hui l'agenda macro ve amb poques dades rellevants, tan sols la publicació de confiança del consumidor a Estats Units. Podem dir que el més destacat de la setmana es concentra esta vegada en l'últim dia, el divendres, quan coneixerem el PIB del primer trimestre del Regne Unit, que es preveu es modere seu ritme de creixement de 0,7% a 0,4%; l'IPC de la UEM del mes d'abril, que es preveu puga repuntar una dècima i el PIB del primer trimestre dels Estats Units, que s'espera que caiga del 2,1% a 1%.

Rangs indicatius per a hui

EURUSD
1.0850-1.0950

EURGBP
0.8460-0.8520

EURJPY
119.00-120.40

 
Baixar gràfics en pdf
 

 

 

Bankia i la Cambra de Comerç d'Àvila posaran en marxa el premiat a l'emprenedor avilès de l'any

20 d'abril de 2017

El conveni, que tindrà una vigència de tres anys, contempla a més la celebració de tres jornades informatives amb empresaris avilesos, així com el canvi de denominació del Vivero Industrial d'Empreses, que passarà a dir-se Vivero d'Empreses Bankia.

França / Alleuge per a la UEM i els mercats per la victòria de Macron

24 d'abril de 2017

Els resultats de la primera tornada de les eleccions presidencials franceses donen un respire a la UEM, en quedar pràcticament desembarassada una de les grans amenaces polítiques d'este any. Amb això s'allunya una dels majors incerteses que tenallava als inversors, com ha reflectit la fort pujada de l'euro i les borses.

FMI / Baix creixement, baixos tipus d'interés i intermediació financera

24 d'abril de 2017

Després de l'arribada dels tipus d'interés negatius al panorama financer s'han fet profusos anàlisi del seu impacte a curt termini sobre els intermediaris financers, considerant este fenomen com un període transitori cap un nou “normal” de rendibilitats més altes.

Espanya / L'activitat guanya força
Alemanya / La confiança empresarial seguix a l'alça en abril
Comentari Setmanal / Optimisme i cautela
Butlletí economicofinancer
Indicadors de l'economia espanyola. 24 abril 2017
Indicadors de l'habitatge a Espanya. 24 abril 2017

Bankia INVEINTE

Emplene este formulari i obtindrà una anàlisi sobre les possibles ajudes oficials a què es pot presentar. És gratuït, tant per a clients com per a no clients del banc.

BANKIA EMPRESES OFICINA INTERNET EMPRESES CENTRES D'EMPRESES INFORMACIÓ CORPORATIVA

© Bankia SA, null. Espanya. Tots els drets reservats.

Bankia no garantix la total exactitud de la informació continguda en este butlletí i no compartix necessàriament les opinions que s'hi expressen, que pertanyen exclusivament als membres de seu equip d'anàlisi.

Si vol donar-se de baixa prema ací.