Si no pot veure el correu correctament, prema ací

Bankia - Bankia al dia

 

 

Mercat de divises

Sense referències, l'euro intenta recuperar el 1.80

En una setmana amb bancs centrals a partir del dimecres, ens estem trobem amb una jornada de dilluns i previsiblement hui mancat d'estímuls en el mercat. Així el parell es va moure lleugerament des de 1.1750 a màxims de la sessió en 1.1820, per a tornar a cotitzar per davall del 1.1800. Actualment es troba en 1.1785, amb un possible suport en 1.1710 i posterior en 1.1550 i resistència en 1.1950.

I és que justament entre dimecres i dijous, la Fed, el Banc d'Anglaterra, el Banc Nacional de Suïssa i el Banc Central Europeu donaran a conéixer les seves respectives polítiques monetàries, amb comunicats de diferent trone i amb diferents expectatives dels mercats.

Inicialment amb tot descomptat, el mercat dóna un 100% de probabilitat, la Fed pujarà els tipus d'interés, la tercera pujada dels tipus d'interés este any i la quinta des de desembre de 2015, amb pronòstic de 3 més el 2018.

Els mercats estaran més obsessionats amb mesurar la trajectòria futura de la política de la Reserva Federal, amb 2 factors a considerar, la persistent baixa inflació, amb decebedors lectures de creixement salarial en l'últim informe de treball, i l'impacte de l'estímul fiscal en les perspectives econòmiques de la Reserva Federal.

Per part del BCE no s'espera que anuncie decisions sobre els tipus d'interés, ni els estímuls monetaris, perquè ja va decidir a finals d'octubre reduir a la mitat seus compres de deute públic i privada a partir de 2018.

Del costat del Banc d'Anglaterra, les gestions pel Brexit pareixen ser més importants que les dades macro de l'economia britànica, sent una incògnita el que puga dir el comunicat oficial. El que sí està descartat, és qualsevol augment de tipus d'interés.

La inflació de novembre a Regne Unit, que coneixerem hui, s'espera que augmente un 0,2% mensual, mantenint-se l'incrementat anual en el 3%. També s'espera que la taxa d'inflació subjacent, que exclou els valors volàtils d'aliments i energia, es mantinga sense canvis en el 2,7% en novembre. Un factor a tindre en compte, és que com més depreciada estiga la lliura major efecte negatiu en la inflació. Actualment la lliura cotitza en 0.8825.

La corona noruega, observem una depreciació de gairebé un 1% per dades fluixes d'inflació i pel possible trone “dovish” del seu banc central en la reunió d'esta setmana.

Des de la Xina, el mercat es fa eco dels possibles moviments de l'autoritats econòmiques davant els moviments de capitals per les pujades de tipus d'interés i reforma fiscal en EE.UU.

El Brent torna al vostre costat alcista, assolint els 65.30$/Barril, pel tancament temporal d'un oleoducte en el Mar del Nord. Hui tenim com dades de rellevància, IPC en el Regne Unit, Índex sentiment econòmic ZEW a Alemanya i l'Euro zona.

Rangs indicatius per a hui:

EURUSD
1.1750-1.1840

EURGBP
0.8780-0.8860

EURJPY
133.10-134.00

 
Baixar gràfics en pdf
 

 

 

BFA ven el 7% del capital de Bankia per 818 milions d'euros

12 de desembre de 2017

Banco Financiero y de Ahorros (BFA) ha col·locat el 7% de la seva participació de Bankia per un import total de 818,3 milions d'euros, fet que permet elevar a 2.656 milions d'euros el volum d'ajudes tornades a l'Estat per esta entitat. El procés triat per a esta operació ha sigut una col·locació accelerada entre inversors qualificats d'un paquet de 201.553.250 accions de Bankia.

Espanya / Els reptes del sistema de pensions i l'estalvi jubilació

12 de desembre de 2017

En un sistema de repartisc, com el d'Espanya, en què les pensions en cada moment es financen amb les contribucions dels treballadors en actiu, el descens de la natalitat i l'augment de l'esperança de vida obligaran a una adaptació del sistema a la nova realitat demogràfica.

Alemanya / Assenyales mixtes en l'últim trame de l'any

12 de desembre de 2017

Els indicadors d'activitat industrial i de comerç exterior oferixen assenyales mixtes en octubre, però no trunquen les tendències positives de fons que es vénen observant, sobretot, en la indústria.

ELS EUA / L'economia va tornar a crear treball amb força en novembre
Banca / Evolució dels tipus d'interés bancaris en la UEM en octubre 2017
Indicadors de l'habitatge a Espanya. 4 desembre 2017
Indicadors macro economia espanyola. 4 desembre 2017
Espanya / Bona tònica del treball en el tramat final de 2017
Espanya / L'activitat industrial s'enfortix

Vol obrir-se al món?

Bankia GO>EXPORT, un pla complet i personalitzat per a fer créixer la seua empresa a l'estranger.

 
BANKIA EMPRESES BANKIA EN LÍNIA EMPRESES CENTRES D'EMPRESES INFORMACIÓ CORPORATIVA

© Bankia SA, 2017. Espanya. Tots els drets reservats.

Bankia no garantix la total exactitud de la informació continguda en este butlletí i no compartix necessàriament les opinions que s'hi expressen, que pertanyen exclusivament als membres de seu equip d'anàlisi.

Si vol donar-se de baixa prema ací.