Si no pot veure el correu correctament, prema ací

Bankia - Bankia al dia

 

 

Mercat de divises

L'economia britànica comença a confirmar els pitjors presagis.

Els temors que ha vingut mostrant alguns membres del BoE en les últimes jornades, es van complir amb un pèssim date de vendes detallistes del mes de setembre, portant el creixement interanual a xifres que no véiem des de 2013. Pareix clar que la pujada dels preus, motivat per la debilitat de la lliura, comença a fer osca en els consumidors britànics, en disminuir seu rendix disponible. La conseqüència directa d'este mal date ha sigut que la lliura va perdre un 0,6% en seu creue contra l'euro, arribant a creuar-se en la zona de 0,8990 EUR/GBP. Caldrà estar atents al que ix del Consell d'Europa relatiu al Brexit al llarg de la jornada de hui. En qualsevol cas, caldrà estar atents, tenint en compte que la sessió de hui la comencem en la zona 0,9015 EUR/GBP, perquè en el cas que s'acoste a la zona de 0,9050 EUR/GBP, la seva ruptura ens podria portar a la zona de 0,9300 EUR/GBP.

També vam veure ahir com l'euro s'apreciava en seu creue contra el dòlar, davant el tancament de posicions comprades de dòlar, o més aïna l'obertura de posicions llargues d'euros, de cara a la reunió de BCE de la setmana vinent. La veritat és que la jornada d'ahir va començar amb un moviment contrari per part de l'eurodòlar, que arribe a creuar-se a 1,1766 EUR/USD, una vegada que la situació a Catalunya, pareix complicar-se cada vegada més. Però els temors per part dels inversors, a l'anunci per part del BCE pel que fa a la fi de seu programa de compra de bons, pareix que ha pesat més que les incertesa polítiques, perquè en el tancament de la sessió europea vam veure com el creue de l'eurodòlar arribava fins la zona d'1,1860 EUR/GBP. Caldrà vigilar la zona d'1,1880 EUR/USD, nivell de resistència important, en què ja hem vist com ha rebotat diverses vegades.

En el tancament de la sessió americana vam veure com el dòlar s'apreciava contra els principals creues, una vegada que la reforma fiscal hauria passat una primera fase d'aprovació en el senat, amb el suport de tot el grup republicà. Açò porte a l'eurodòlar d'estar creuant-se en la zona d'1,1860 EUR/USD als nivells en què obrim este matí d'1,1815 EUR/USD.

Per a este cap de setmana caldrà estar atents a les eleccions a Japó, encara que no s'esperen grans sorpreses. I ja amb la sessió europea tancada, parla Yellen, però no s'espera que diga nada relatiu a la situació actual de l'economia.

Per a la jornada de hui, pel costat de les dades macro només caldrà estar atents a la publicació de les xifres de vendes d'habitatge del mes de setembre en EE.UU. Encara que el realment interessant seran les conclusions dels dos dies de reunió del Consell d'Europa per les referències que puguen fer a les negociacions del Brexit i de la situació de Catalunya.

Rangs estimats per a la jornada de hui dels principals creues:

EURUSD
1.1760-1.1840

EURGBP
0.8960-0.9050

EURJPY
133.20-134.30

 
Baixar gràfics en pdf
 

 

 

Bankia patrocina el festival literari Enya i permetrà l'entrada gratuïta a les activitats del Cercle de Belles Arts

18 d'octubre de 2017

Bankia patrocina el festival literari Enya que se celebrarà a Madrid entre el 23 d'octubre i el 5 de novembre i que comptarà en esta nova edició amb 139 autors en més de 50 activitats. Destaquen trobades amb autors com a Arturo Pérez-Reverte, Javier Marías, Agustín Díaz Yanes, Javier Cercas, Jesús Ruiz Mantilla, Félix d'Azúa i Andrés Trapiello, entre altres

La Xina / L'economia manté el ritmat en el tercer trimestre

19 d'octubre de 2017

La Xina continua creixent amb força en el 3T17, gràcies al consum i la inversió residencial. Tot pareix indicar que l'economia superarà àmpliament l'objectiu oficial de creixement per a este any (al voltant del 6,5%), juste quan comença el Congrés del Partit Comunista que renovarà el mandat del president Xi.

FMI / L'estabilitat financera s'aferma a curt termini

19 d'octubre de 2017

El capítol un de l'Informe d'Estabilitat Financera Global d'octubre de 2017 alerta que, encara que “l'estabilitat financera s'aferma, les creixents vulnerabilitats podrien fer perillar el creixement”. Segons el FMI, les polítiques monetàries mantingudes pels bancs centrals per a apuntalar el creixement estan creant una falsa sensació de seguretat i fent possible que reapareguen, novament, excessos financers.

ELS EUA / La indústria encara no s'ha recuperat del pas dels huracans
Monitor del BCE
Espanya / Continua el despalanquejament de l'economia
FMI / Deute de les llars i estabilitat financera
Alemanya / Els inversors es mostren prudents en octubre
ELS EUA / La inflació torna a repuntar en setembre, però només per culpa d'Harvey
Actualitat emergents. Octubre 2017

Finançament comercial

Som la resposta per a finançar el circulant del seu negoci. Avance l'import dels efectes comercials que la seua empresa tinga enfront de tercers.

 
BANKIA EMPRESES BANKIA EN LÍNIA EMPRESES CENTRES D'EMPRESES INFORMACIÓ CORPORATIVA

© Bankia SA, 2017. Espanya. Tots els drets reservats.

Bankia no garantix la total exactitud de la informació continguda en este butlletí i no compartix necessàriament les opinions que s'hi expressen, que pertanyen exclusivament als membres de seu equip d'anàlisi.

Si vol donar-se de baixa prema ací.