á

Si no pot veure el correu correctament, prema ací

Bankia - Bankia al dia

á

á

Mercat de divises

L'EUR/USD en nivells " pre-Trump ".

La setmana passada assistim a una depreciació generalitzada del dòlar en els seus principals creues, que es va deixar un 2% contra euro, ien i franc suís i un 1% contra la lliura, que ens ha portat a marcar un alt en la sessió d'esta matinada de 1.1210 EUR/USD, nivells no vists des de la nit electoral a Estats Units que va suposar la victòria de Donald Trump.

Darrere de moviment tenim, per un costat els problemes interns de l'administració Trump, que posen en dubte la posada en marxa de les seves promeses de reforma impositiva i estímuls fiscals, així com la durada del seu mandat, i per un altre, la bona sintonia de les dades macro de l'eurozona, que porten a part del mercat a apostar per algun moviment per part del Banc Central Europeu en els propers mesos, en el sentit d'accelerar la retirada de les seves mesures de política monetària expansiva.

En el creue EUR/USD comencem la nostra sessió hui amb una lleugera pren de beneficis, fins nivells de 1.1170 EUR/USD, amb suport a la baixa en el que abans va ser resistència a l'alça en 1.1150 EUR/USD, i per arriba següent objectiu tècnic en 1.1300 EUR/USD, alts de novembre de l'any passat.

L'esterlina obri hui amb una lleugera depreciació, vulnerant a l'alça la figura 0.8600 EUR/GBP, pendents de la reunió en dels ministres de finances de la Unió Europea, per a començar les negociacions del Brexit, després de les declaracions d'este cap de setmana de la Primera Ministra britànica Theresa May, sobre que és la Unió la que ha de pagar la factura pels compromisos pendents del Regne Unit amb els seus socis europeus, i que diferents fonts estimen entre 60.000 i 100.000 milions d'euros.

La recuperació del preu del petroli, fins 56 USD/Barril Brent (+6% la setmana passada), després de la proposta per part de Rússia i Aràbia Saudita de prorrogar 6 mesos més els retalles en producció, que es debatrà este dijous en la reunió de l'OPEP, ha propiciat la recuperació de gairebé un 3% les principals divises correlacionades amb la seva evolució, especialment destacable el dòlar canadenc en 1.3510 USD/CAD, ruble rus 56.40 USD/RUB i el pes mexicà en 18.65 USD/MXN, esta última afavorida també per la inesperada pujada de tipus d'interés del seu banc central el dijous passat (+0.25% fins 6.75%).

Hui no tenim dades macro rellevants en l'agenda. Les fites importants de la setmana: el dimecres la publicació de les actes de l'última reunió de la Reserva Federal, el divendres la segona lectura del PIB americà, i la reunió del G7 a Itàlia que se celebra el divendres i dissabte.

Rangs indicatius per a hui

EURUSD
1.1150-1.1225

EURGBP
0.8575-0.8625

EURJPY
124,10-125.00

á
Baixar gràfics en pdf
á

á

á

Deute públic Borses Tipus de canvi
A curt termini:
La demanda d'actius refugi continuarÓ i les tires baixaran, per˛ veiem un recorregut limitat. La tir a 10 anys alemanya pot situar-se al voltant del 0,30% i la dels EUA al voltant del 2,20%.
A curt termini:
El risc de descensos addicionals Ús significatiu. L'IBEX pot tornar als 10600 punts i, fins i tot, buscar els 10400.
A curt termini:
El d˛lar pot seguir pressionat. L'euro pot assolir nivells pr˛xims a 1,13 i el ien les 109-108 unitats.
A mitjÓ termini:
Les tires estan immerses en una tendŔncia a l'alša de mitjÓ termini. Els bancs centrals tornarien a prendre mesures si perceben que el moviment a l'alša es descontrola.
A mitjÓ termini:
La tendŔncia alcista de mitjÓ/llarg termini seguix vigent. Els arguments positius macro i micro seguixen vigents.
A mitjÓ termini:
El d˛lar estÓ molt sobrevalorat i es debilitarÓ al llarg de 2017.

Bankia renova el seu acord amb Confae i patrocinarà l'entrega del Premiat a l'Empresari Avilès de l'Any

19 de maig de 2017

Bankia oferirà també als socis de Confae condicions financeres avantatjoses, en especial aquelles derivades de productes per a microempreses i autònoms.

Butlletí economicofinancer

19 de maig de 2017

Els continguts més rellevants d'este número són: • L'economia espanyola seguix millorant en competitivitat • A Brasil, els nous escàndols polítics passen factura als mercats • El debilitament polític de Trump torna a complicar a la Fed • Les caigudes en les borses poden tindre continuïtat.

Comentari Setmanal / L'enigma de la productivitat

19 de maig de 2017

Esta setmana coneixíem que, segons el Conference Board, la productivitat creixerà este any un 1% a EUA, millorant els registres de l'any passat (+0,5%), però molt per davall de la mitja de les dos dècades anteriors a l'última crisi (1,9%)...

Indicadors de l'economia espanyola. 22 maig 2017
Indicadors de l'habitatge a Espanya. 22 maig 2017
Espanya / Infraestructures i Transportes. Maig 2017
Divises / Valoració i perspectives del pes mexicà
UEM / El creixement es troba molt repartit per països en el 1T17
El Japó / El consum permet una acceleració de l'economia en el primer trimestre de l'any

Impulseu el vostre negoci en Internet amb Bankia Índicex

Accedisca a bankiaindicex.com, li permetrà analitzar la competitivitat en línia de seu negoci amb només introduir l'adreça de la pàgina web de la seua empresa.

BANKIA EMPRESES OFICINA INTERNET EMPRESES CENTRES D'EMPRESES INFORMACIÓ CORPORATIVA

© Bankia SA, 2017. Espanya. Tots els drets reservats.

Bankia no garantix la total exactitud de la informació continguda en este butlletí i no compartix necessàriament les opinions que s'hi expressen, que pertanyen exclusivament als membres de seu equip d'anàlisi.

Si vol donar-se de baixa prema ací.