Crédito Documentario de Importación

 • És el mitjà de pagament més assegurança per a comprador i venedor

  Suposa un compromís irrevocable per part del banc que l'emet

 • Et permet acreditar davant del teu proveïdor la teua pròpia solvència. T'aporta protecció jurídica. Et permet obtindre finançament del teu proveïdor.

  Avantatges del Crèdit Documentari d'Importació

  El crèdit documentari és el mitjà de pagament triat quan no hi ha molta confiança entre les parts o quan es requerix aportar garantia de resultat de cobrament a l'operació, per a accedir a altres productes i/o servicis (per exemple, finançament).

  És el mitjà de pagament més segur per al comprador i el venedor perquè suposa un compromís irrevocable per part del banc que l'emet (banc de l'importador).

  Este compromís està condicionat al fet que el beneficiari del crèdit (exportador) presente els documents requerits en el propi crèdit documentari, en la forma i el termini establits, és a dir, que complisca amb les seues obligacions comercials.

  Com a importador, has de donar instruccions a Bankia per tal que emeta un crèdit que reflectisca els acords comercials a què has arribat amb el teu proveïdor.

  Hauràs d'indicar, també, quins documents són els que necessites per a poder assegurar-te que la mercaderia en camí és la que has pactat comprar, per quin mitjà de transport està viatjant, en quina data s'ha embarcat, en quina data arribarà, quina és la destinació final, quan ha d'efectuar-se el pagament, quin és incoterm l'aplicat, etc.

  Es tracta de reproduir en el crèdit documentari tots els acords previs pactats amb el teu proveïdor.

  És important sol·licitar tots aquells documents necessaris per a la seua administració, despatx i justificació de la seua importació davant de les autoritats. Tenint en compte que el crèdit documentari gestiona documents (no mercaderies) i és independent de la relació comercial i contractual entre les parts.

  Si vols aprofundir en estos productes, consulta estes presentacions:

  Trameses i Crèdits Documentaris (PDF, 3,7 MB)

  Crèdits documentaris en OIE. (Oficina Internet Empreses) (PDF, 1 MB)

  Com a importador, t'interessa saber que:

  • T'assegura que només tindràs obligació de pagament si el proveïdor presenta els documents requerits que testimonien l'enviament de mercaderia, d'acord amb allò pactat.
  • Et permet acreditar davant el teu proveïdor la teua pròpia solvència, i afavorir així la teua negociació.
  • T'aporta protecció jurídica, ja que els crèdits estan regulats per una normativa específica internacional de la Cambra de Comerç Internacional (UCP600).
  • T'aporta tranquil·litat, perquè els documents són revisats per experts.
  • Et permet obtindre finançament del teu proveïdor, ja que en aportar garantia bancària és més fàcil negociar un pagament diferit.
  • El teu proveïdor podrà anticipar el cobrament gràcies a l'oferta de Forfaiting de Bankia (finançament sense recurs).